O nama

Mi smo dvije djevojke koje dijele ljubav prema knjigama i pisanju.Vjerujemo da ako ne volite čitati, to samo znači da još uvijek niste našli onu pravu knjigu koja bi zapalila iskricu u vama. Naš cilj je pomoći vam u traganju. Na svu sreću napisano je toliko knjiga da svatko može pronaći nešto za sebe. U našim recenzijama nije naglasak na opis radnje, već na opis naših emocija izazvanih knjigom. Smatramo da je to daleko najuvjerljiviji i najbolji način da nekome preporučiš knjigu. Osim što vam dajemo razloge za čitanje neke knjige, također objavljujemo svoje kratke priče i poeziju.

Možete nas pronaći i na ostalim društvenim mrežama kao što su Facebook, Instagram i Goodreads.


Zovem se Hermina i studentica sam psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Prije nego sam uplovila s Martinom u kreiranje ovog malog virtualnog mjesta gdje nam je glavni cilj širiti ljubav prema pisanom stvaralaštvu, tri godine sam vodila book blog pod imenom Foptica. Knjige predstavljaju bitan dio mojeg života, baš kao i pisanje. Osim što pišem osvrte na pročitane knjige, radim na vlastitom romanu i kratkim pričama. Sebe bih opisala kao ambivertnu i optimističnu osobu koja cijeni dobar crni smisao za humor i dozu sarkastičnosti. O meni ćete moći doznati nešto više iz kolumne Život jedne S. Ako vas zanimaju moji autorski radovi, kliknite ovdje. Čitamo Se!

Ja sam Martina Marinković i drugi sam član malog knjiškog raja ”Dva boema”. Kažu mi da sam još od malih nogu ludovala i na sami prizor knjige pred sobom pa nije ni čudo što mi je upravo to postalo najveća strast. Studentica sam jednopredmetne komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i iznimno sam zadovoljna svojim odabirom studija jer knjige su mi bez pretjerivanja jedna od najdražih stvari u životu. Svoje slobodno vrijeme koristim kako bih što više moguće čitala, kao i pisala, najviše kratke priče, pjesme i romane, a i po novom, recenzije u suradnji s mojom dragom Herminom. Nadam se da ćemo se ugodno družiti i zajedno si uljepšavati dane čitanjem!