O nama

Mi smo dvije djevojke koje dijele ljubav prema knjigama i pisanju.Vjerujemo da ako ne volite čitati, to samo znači da još uvijek niste našli onu pravu knjigu koja bi zapalila iskricu u vama. Naš cilj je pomoći vam u traganju. Na svu sreću napisano je toliko knjiga da svatko može pronaći nešto za sebe. U našim recenzijama nije naglasak na opis radnje, već na opis naših emocija izazvanih knjigom. Smatramo da je to daleko najuvjerljiviji i najbolji način da nekome preporučiš knjigu. Osim što vam dajemo razloge za čitanje neke knjige, također objavljujemo svoje kratke priče i poeziju.

Možete nas pronaći i na ostalim društvenim mrežama kao što su Facebook, Instagram i Goodreads.

Zovem se Hermina Stefanović i studentica sam psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Sebe bih opisala kao ambivertnu i optimističnu osobu koja cijeni dobar crni smisao za humor i dozu sarkastičnosti. Kada mi glava nije među skriptama, pretežno je u nekoj dobroj knjizi. Volim čitati. Knjige, deklaracije na proizvodima, nadgrobne spomenike… bitno da se čita. Šalu na stranu, knjige predstavljaju bitan dio mojeg života i tu ljubav rado dijelim s drugima. Pišem osvrte, preporuke, kratke priče i kolumnu “Život jedne S”. Nadam se kako ću jednog dana na policama knjižare ugledati svoje vlastito pisano stvaralaštvo. Čitamo se!

Ja sam Martina Marinković i drugi sam član malog knjiškog raja ”Dva boema”. Kažu mi da sam još od malih nogu ludovala i na sami prizor knjige pred sobom pa nije ni čudo što mi je upravo to postalo najveća strast. Studentica sam jednopredmetne komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i iznimno sam zadovoljna svojim odabirom studija jer knjige su mi bez pretjerivanja jedna od najdražih stvari u životu. Svoje slobodno vrijeme koristim kako bih što više moguće čitala, kao i pisala, najviše kratke priče, pjesme i romane, a i po novom, recenzije u suradnji s mojom dragom Herminom. Nadam se da ćemo se ugodno družiti i zajedno si uljepšavati dane čitanjem!

Za logo je zaslužna Nevena Cukrov. Ako ste u potrazi za adekvatnom osobom koja će vam napraviti odgoavarajući logo, javite se na ovaj e-mail: nevena.cukrov@gmail.com
Nije što je naša prijateljica, ali je vrhunska! 🙂